×

Діяльність РДА

Район сьогодні

Про затвердження плану щодо створення належних умов для безпечного харчування

12 Грудня 2019, 10:37

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

05.12.2019

 

№ 203

 

 

Про затвердження плану

щодо створення належних умов

для безпечного харчування

у закладах освіти Смілянського

району Черкаської області

 

Відповідно до статей 6, 41, пунктів 3, 4 частини 1 статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 25.11.2019 №778 «Про затвердження регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Черкаської області»:

 

1. Затвердити план щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Смілянського району Черкаської області (далі – План), що додається.

2. Виконавцям, зазначеним у Плані, забезпечити його неухильне виконання та інформування відділу освіти Смілянської районної державної адміністрації щоквартально до 15 числа останнього місяця кварталу.

3. Відділу освіти Смілянської районної державної адміністрації узагальнену інформацію про стан виконання Плану подавати Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації щоквартально до 20 числа останнього місяця кварталу.

4. Контроль за виконанням розпорядження  покласти на заступника голови районної державної адміністрації ГЛІЗНЕЦОВА Сергія, відділ освіти   райдержадміністрації та Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

 

 

 

Перший заступник голови                                                   Олексій ПЄЧНІКОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Розпорядження Смілянської районної державної адміністрації

05 грудня 2019 р. №203

 

ПЛАН

щодо створення належних умов для безпечного харчування

у закладах освіти Смілянського району Черкаської області

 

 

№ з/п

Найменування заходу

Відповідальні за організацію виконання

Термін виконання

1

2

3

4

1.

Забезпечити міжвідомчу взаємодію та координацію
з виконання доручення Прем’єр-міністра України за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти від 25.10.2019 № 37580/011-19

відділ освіти Смілянської районної державної адміністрації (далі - відділ освіти РДА),

Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області

Постійно

2.

Забезпечити участь
у навчанні працівників місцевих органів виконавчої влади, які відповідають за організацію харчування
в закладах освіти

 

оми районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, керівники

закладів,    суб’єкти господарювання

2019-2021рр.

 

Управління освіти і науки облдержадміністрації,         керівники закладів, суб’єкти господарювання

Щорічно до 01.09.

 

Управління освіти і науки                                                                                    облдержадміністрації, керівники                                                                    закладів, суб’єкти господарювання                                                                  2019-2022

9.Організовувати проведення за участі фахівців Держпродспоживслужби комісійних перевірок навчальних закладів щодо їх готовності до роботи у новому навчальному році

районні державні адміністрації,                                                                       міськвиконкоми, органи місцевого                                                                          самоврядування                                                                                               щорічно, липень-серпень

10.Залучати до проведення тендерних процедур щодо закупівлі послуг харчування у загальноосвітніх навчальних закладах фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області та його територіальних підрозділів

Управління освіти і науки                                                                                    облдержадміністрації, районні державні                                                        адміністрації, міськвиконкоми, органи                                                                місцевого самоврядування,  керівники                                                           закладів                                                                                                            щорічно

11.Забезпечити проведення нарад, семінарів, круглих столів, тощо з керівниками навчальних закладів, суб’єктами господарювання, організаторами харчування, що надають послуги з харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, з питань організації раціонального, харчування, дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарних норм і правил

Управління освіти і науки                                                                                    облдержадміністрації,                                                                                     ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській                                                 області

2019-2021 рр.

12.Здійснювати дієвий державний нагляд(контроль) за дотриманням вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарного законодавства підприємствами – постачальниками харчових продуктів, суб’єктами господарювання, що надають послуги з  харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, навчальними  закладами, інформування щодо його результатів та надання відповідних пропозицій органам виконавчої влади, місцевого самоврядування

ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській                                                 області

2019-2021рр.

13.Організувати проведення широкої санітарно-освітньої роботи серед персоналу, учнів, навчально-виховних закладів з питань здорового харчування, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових отруєнь

Управління освіти і науки                                                                                    облдержадміністрації,                                                                                     ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській                                                 області

2019-2021рр.

14.Забезпечити широкий інформаційний супровід заходів з виконання Програми

Управління культури та взаємозв’язків з                                                               громадськістю, освіти  і науки                                                                        облдержадміністрації,                                                                                      ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській                                                 області, районні державні адміністрації,                                                              міськвиконкоми, органи місцевого                                                                          самоврядування

2019-2021рр.

Керівник апарату                                              Упорядкування та приведення в належний санітарний стан парків, скверів, прибудинкових територій, дитячих, спортивних майданчиків, об’єктів масового перебування і відпочинку населення. Встановлення нових дитячих майданчиків

Відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області

 

До 01.01.2020 та в подальшому постійно

3.

Забезпечити організацію та проведення навчання персоналу, який задіяний
в організації харчування,
з метою запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти

Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області, заклади загальної середньої освіти (далі - ЗЗСО), заклади дошкільної освіти (далі - ЗДО)

До 01.01.2020 та в подальшому постійно

4.

Забезпечити складання тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання послуг
з харчування дітей
з урахуванням обов’язкової вимоги щодо наявності експлуатаційного дозволу, або державної реєстрації потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів у постачальників

Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА

 

 

При здійсненнях відповідних закупівель

5.

Забезпечити посилення контролю за створенням належних умов, організацію харчування дітей, учнів, вихованців з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти

Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області, ЗЗСО, ЗДО

Постійно

6.

Впровадити у закладах освіти постійно діючі процедури, засновані
на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю
у критичних точках (НАССР)

Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області, ЗЗСО, ЗДО

До 01.01.2020 та в подальшому постійно

7.

Забезпечити дотримання гігієнічних вимог
до харчових продуктів
на всіх стадіях їх виробництва та обігу

Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області, ЗЗСО, ЗДО

 

 

Постійно

8.

Провести семінар
з відповідальними за організацію харчування в ЗЗСО та ЗДО, представниками відділу освіти РДА та територіального підрозділу Головного управління Держпродспоживслужби
в Черкаській області
з питань організації безпечного харчування
у закладах освіти

відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області, ЗЗСО, ЗДО

Грудень
2019 року

9.

Забезпечити проведення нарад, семінарів, круглих столів, тощо з керівниками закладів освіти, суб’єктами господарювання, 
з питань організації безпечного харчування, дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарних норм
і правил, недопущення випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах

відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби
в Черкаській області.

Грудень 2019 року  – січень
2020 року

і надалі постійно

 

 

 

Начальник  відділу освіти

райдержадміністрації                                                           Василь МЕЛЬНИК