Для зміни разміру шрифта натисніть на одну із трьох літер "A", розміщених над посиланням "Підказка".
Для зміни масштабу сторінки засобами браузера використовуйте:
12 Грудня 2019, 10:37
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
05.12.2019 |
|
№ 203 |
Про затвердження плану
щодо створення належних умов
для безпечного харчування
у закладах освіти Смілянського
району Черкаської області
1. Затвердити план щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти Смілянського району Черкаської області (далі – План), що додається.
2. Виконавцям, зазначеним у Плані, забезпечити його неухильне виконання та інформування відділу освіти Смілянської районної державної адміністрації щоквартально до 15 числа останнього місяця кварталу.
3. Відділу освіти Смілянської районної державної адміністрації узагальнену інформацію про стан виконання Плану подавати Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації щоквартально до 20 числа останнього місяця кварталу.
4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації ГЛІЗНЕЦОВА Сергія, відділ освіти райдержадміністрації та Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Перший заступник голови Олексій ПЄЧНІКОВ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Смілянської районної державної адміністрації
05 грудня 2019 р. №203
ПЛАН
щодо створення належних умов для безпечного харчування
у закладах освіти Смілянського району Черкаської області
№ з/п |
Найменування заходу |
Відповідальні за організацію виконання |
Термін виконання |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Забезпечити міжвідомчу взаємодію та координацію |
відділ освіти Смілянської районної державної адміністрації (далі - відділ освіти РДА), Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
Постійно |
2. |
Забезпечити участь
оми районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, керівники закладів, суб’єкти господарювання 2019-2021рр.
Управління освіти і науки облдержадміністрації, керівники закладів, суб’єкти господарювання Щорічно до 01.09.
Управління освіти і науки облдержадміністрації, керівники закладів, суб’єкти господарювання 2019-2022 9.Організовувати проведення за участі фахівців Держпродспоживслужби комісійних перевірок навчальних закладів щодо їх готовності до роботи у новому навчальному році районні державні адміністрації, міськвиконкоми, органи місцевого самоврядування щорічно, липень-серпень 10.Залучати до проведення тендерних процедур щодо закупівлі послуг харчування у загальноосвітніх навчальних закладах фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області та його територіальних підрозділів Управління освіти і науки облдержадміністрації, районні державні адміністрації, міськвиконкоми, органи місцевого самоврядування, керівники закладів щорічно 11.Забезпечити проведення нарад, семінарів, круглих столів, тощо з керівниками навчальних закладів, суб’єктами господарювання, організаторами харчування, що надають послуги з харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, з питань організації раціонального, харчування, дотримання вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарних норм і правил Управління освіти і науки облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області 2019-2021 рр. 12.Здійснювати дієвий державний нагляд(контроль) за дотриманням вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарного законодавства підприємствами – постачальниками харчових продуктів, суб’єктами господарювання, що надають послуги з харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, навчальними закладами, інформування щодо його результатів та надання відповідних пропозицій органам виконавчої влади, місцевого самоврядування ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області 2019-2021рр. 13.Організувати проведення широкої санітарно-освітньої роботи серед персоналу, учнів, навчально-виховних закладів з питань здорового харчування, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових отруєнь Управління освіти і науки облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області 2019-2021рр. 14.Забезпечити широкий інформаційний супровід заходів з виконання Програми Управління культури та взаємозв’язків з громадськістю, освіти і науки облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області, районні державні адміністрації, міськвиконкоми, органи місцевого самоврядування 2019-2021рр. Керівник апарату Упорядкування та приведення в належний санітарний стан парків, скверів, прибудинкових територій, дитячих, спортивних майданчиків, об’єктів масового перебування і відпочинку населення. Встановлення нових дитячих майданчиків |
Відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби
|
До 01.01.2020 та в подальшому постійно |
3. |
Забезпечити організацію та проведення навчання персоналу, який задіяний |
Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
До 01.01.2020 та в подальшому постійно |
4. |
Забезпечити складання тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання послуг |
Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА
|
При здійсненнях відповідних закупівель |
5. |
Забезпечити посилення контролю за створенням належних умов, організацію харчування дітей, учнів, вихованців з додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти |
Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
Постійно |
6. |
Впровадити у закладах освіти постійно діючі процедури, засновані |
Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
До 01.01.2020 та в подальшому постійно |
7. |
Забезпечити дотримання гігієнічних вимог |
Органи місцевого самоврядування, відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби
|
Постійно |
8. |
Провести семінар |
відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
Грудень |
9. |
Забезпечити проведення нарад, семінарів, круглих столів, тощо з керівниками закладів освіти, суб’єктами господарювання, |
відділ освіти РДА, Смілянське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби |
Грудень 2019 року – січень і надалі постійно |
Начальник відділу освіти
райдержадміністрації Василь МЕЛЬНИК